Yhdistyksen säännöt
1 § Nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Suomen golfjohtajat ry. ja sen kotipaikka on Helsinki. Englanninkielisessä kirjeenvaihdossa yhdistyksestä käytetään nimitystä The Finnish Golf Managers Association tai Golf Club Managers Association of Finland.
2 § Tarkoitus ja tehtävät
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää jäsentensä työsuhteeseen kuuluvia yhteisiä ammatillisia sekä yhteiskunnallisia, oikeudellisia ja sivistyksellisiä etuja.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys
- Pyrkii kokoamaan golfkentistä vastaavat ja golfkenttien toimintaan vaikuttavat henkilöt yhdistyksen jäsenyyteen.
- Harjoittaa tarkoituksensa mukaista ammatillista valistus-, tiedotus- ja koulutustoimintaa.
- Pyrkii yhteistyöhön Suomen ja muiden maiden vastaavien järjestöjen kanssa.
- Järjestää jäsenilleen sekä muiden maiden vastaavien yhdistysten jäsenille golfkilpailuja ja muita golftapahtumia.
3 § Yhdistyksen jäsenet
Yhdistyksen hallitus ratkaisee jäsenyyshakemukset lukuun ottamatta kunniajäsenyyttä. Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä golfkenttien tai golfseuran toimitus- ja toiminnanjohtajat, esimiesasemassa olevat kenttämestarit, esimiesasemassa olevat toimisto-ja palvelupäälliköt sekä vastaavia tehtäviä hoitavat henkilöt.
Yhdistyksen varsinainen jäsen, joka ei ole toiminut golfkenttäyhtiön toimitus- tai golfseuran toiminnanjohtajana, kenttämestarina, toimisto-tai palvelupäällikkönä tai hoitanut vastaavia tehtäviä kalenterivuoden aikana, voidaan erottaa seuraavana kalenterivuonna.
Yhdistyksen varsinainen jäsen, joka on toiminut toimitus- tai toiminnanjohtajana, kenttämestarina tai toimisto-tai palvelupäällikkönä vähintään viisi (5) vuotta, voi anoa yhdistyksen seniorijäsenyyttä. Seniorijäsenellä ei ole äänivaltaa.
Yhdistyksen varsinainen jäsen voi anoa myös kannattajajäsenyyttä. Kannattajajäseneksi voidaan myös hyväksyä golfalalla toimiva oikeuskelpoinen yhteisö. Kannattajajäsenellä ei ole äänivaltaa.
Yhdistyksen kokous voi hallituksen esityksestä kutsua yhdistyksen toiminnassa tai muuten golfurheilussa ansioituneen henkilön yhdistyksen kunniajäseneksi.
Saavutetut jäsenoikeudet säilyvät.
4 § Eroaminen ja erottaminen
Jäsenen, joka haluaa erota yhdistyksestä, tulee ilmoittaa tästä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittaa siitä merkittäväksi yhdistyksen kokouksen pöytäkirjaan. Jäsenmaksu on kuitenkin suoritettava sen kalenterivuoden loppuun, kun eroaminen tapahtuu. Eroaminen katsotaan tapahtuneeksi välittömästi eroilmoituksen jättämisen jälkeen.
Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyslaissa säädetyillä perusteilla.
Hallitus voi katsoa jäsenen, joka ei ole maksanut sääntöjen mukaisia jäsenmaksuja kolmen kuukauden kuluessa erääntymisestä, eronneeksi yhdistyksen jäsenyydestä.
Jäsenen velvollisuus on pitää yhdistys tietoisena jäsenen yhteystiedoista.
Jos jäsen toimii vastoin yhdistyksen tarkoitusperiä, tulee hallituksen erottaa hänet yhdistyksestä. Hallituksen on annettava päätöksensä jäsenen tietoon todisteellisesti kirjallisena. Erotettu jäsen on oikeutettu saattamaan hallituksen päätöksen yhdistyksen kokouksen tutkittavaksi. Vaatimus tästä on esitettävä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle yhden (1) kuukauden kuluessa päätöksen tiedoksi jättämisestä. Jäsen on erotettu yhdistyksestä, jos yhdistyksen kokouksessa suoritetussa äänestyksessä kaksi kolmasosaa (2/3) kaikista äänestyksessä annetuista äänistä puoltaa erottamista.
5 § Jäsenmaksut
Yhdistyksen syyskokous päättää jäseniltä kannettavasta liittymis- ja vuosimaksusta hallituksen esityksen perusteella.
Varsinaisella jäsenellä, seniorijäsenellä sekä henkilökannattajajäsenellä että yhteisökannattajajäsenellä voi olla erisuuruiset jäsenmaksut.
Kunniajäsen on vapautettu liittymis- ja vuosimaksun suorittamisesta.
6 § Hallinto
Yhdistyksen asioita hoitaa yhdistyksen hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja vähintään kuusi (6) ja enintään kymmenen (10) muuta jäsentä. Hallituksen puheenjohtaja valitaan aina toimitus- tai toiminnanjohtaja jäsenistä vuodeksi kerrallaan.
Hallitus muodostetaan siten, että varsinaiset jäsenet valitaan seuraavasti: toimitus- ja toiminnanjohtajien piiristä neljä-kuusi (4-6) jäsentä, kenttämestarien piiristä yksi-kaksi (1-2) jäsentä sekä toimisto- ja palvelupäälliköiden piiristä yksi-kaksi (1-2) jäsentä.
Hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi vuotta siten, että puolet hallituksen jäsenistä on vuosittain erovuoroisia.
Hallitus valitsee keskuudestaan vuosittain varapuheenjohtajan.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta ja kokoonkutsujan määräämänä aikana. Jos kaksi (2) hallituksen jäsentä vaatii, puheenjohtajan on kutsuttava hallitus koolle.
Hallitus on päätösvaltainen, kun ainakin puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja sekä vähintään puolet hallituksen jäsenistä osallistuvat kokoukseen.
Hyväksyttyyn päätökseen vaaditaan yli puolet läsnä olevien äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan kanta, paitsi henkilövaalissa tai suljetussa lippuäänestyksessä arpa.
Hallitus voi yhdistyksen palvelukseen ottaa toiminnanjohtajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt sekä määrätä heidän palkkaetunsa ja työnkuvat.
Hallituksen kokouksista on pidettävä pöytäkirjaa.
7 § Hallituksen tehtävät
Hallituksen tulee
- edustaa yhdistystä ja vastata sen toiminnasta
- toimeenpanna yhdistyksen päätökset ja hoitaa juoksevat asiat, jotka eivät vaadi yhdistyksen koolle kutsumista
- edistää yhdistyksen voimistumista ja toteuttaa yhdistyksen toimintamuotoihin sisältyvillä keinoilla sen tarkoitusta
- hoitaa yhdistyksen varoja ja omaisuutta sekä toimia yhdistyksen taloudellisen aseman pysyttämiseksi vakaana ja sen vahvistamiseksi
- hyväksyä yhdistyksen uudet jäsenet ja ylläpitää yhdistyksen jäsenistä luottamuksellista luetteloa, johon on merkitty lain edellyttämät sekä yhdistyksen toiminnassa tarvittavat tiedot
- vastaanottaa yhdistyksen toimintaa koskevat ehdotukset ja valmistella yhdistyksen kokouksissa käsiteltävät asiat
- kutsua koolle yhdistyksen vuosikokoukset
- antaa kevätkokoukselle kertomus edellisen vuoden toiminnasta ja tileistä ym.
- valvoa yhdistyksen sääntöjen ja vuosikokousten päätösten noudattamista.
8 § Toimihenkilöiden velvollisuudet
Puheenjohtaja ohjaa yhdistyksen toimintaa lain, näiden sääntöjen, yhdistyksen kokousten ja hallituksen päätösten mukaan sekä johtaa puhetta yhdistyksen ja hallituksen kokouksissa, paitsi kevät- ja syys-kokouksissa, huolehtii hallituksen kokousten pidosta, laatii hallitukselle ehdotuksen yhdistyksen vuosittaiseksi toimintasuunnitelmaksi ja antaa sihteerille, rahastonhoitajalle ja muille toimihenkilöille ohjeita näiden toimintaa varten.
Varapuheenjohtaja hoitaa puheenjohtajan estyneenä ollessa hänen tehtäviään.
Sihteeri toimittaa hallituksen toimeksiannosta kokouskutsut ja muut tiedonannot yhdistyksen jäsenille, pitää hallituksen valvonnan alaisena sen puolesta jäsenluetteloa, hoitaa yhdistyksen kirjeenvaihdon, laatii hallitukselle ehdotuksen edellisen vuoden vuosikertomukseksi ja hoitaa yhdistyksen arkistoa.
Rahastonhoitaja hoitaa yhdistyksen raha-asiat ja jäsenmaksut, pitää kirjaa yhdistyksen menoista, tuloista, omaisuudesta ja veloista sekä laatii tilinpäätöksen ja ehdotuksen tulo- ja menoarvioksi seuraavaa toimintavuotta varten.
9 § Tilikausi
Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain ja annetaan toiminnantarkastajien tarkastettaviksi viimeistään kolme (3) viikkoa ennen kevätkokousta.
10 § Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri taikka hallituksen keskuudestaan määräämät varsinaiset jäsenet, kaksi aina yhdessä tai hallituksen määräämät toimihenkilöt yksin.
11§ Kokoukset
Yhdistyksen kevätkokous pidetään helmi- huhtikuussa ja syyskokous loka¬-joulukuussa. Muita yhdistyksen kokouksia pidetään tarpeen vaatiessa hallituksen harkinnan mukaan tai kun vähintään yksi kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä kirjallisesti ilmoitettua asiaa varten hallitukselta pyytää.
Kokouskutsu lähetetään viimeistään neljätoista (14) vuorokautta ennen kokousta henkilökohtaisesti jäsenille kirjeellä tai sähköpostitse. Muut tiedonannot toimitetaan jäsenille hallituksen sopivaksi katsomalla tavalla.
Yhdistyksen kokouksissa päätetään kokouskutsussa mainituista asioista.
Muu kuin kokouskutsussa mainittu asia voidaan ottaa käsiteltäväksi silloin, kun hallitus tai yhdistyksen jäsen sitä yhdistyksen kokouksen alussa esittää ja vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) kokouksen osanottajista kannattaa asian käsittelyyn ottamista.
12 § Äänestykset
Äänestysmenettelyyn viedään vain kannatetut ehdotukset, paitsi henkilövalintoja tehtäessä, jolloin kannatusta ei tarvita. Tulos ratkaistaan yhdistyksen kokouksissa avoimella äänestyksellä, jollei joku vaadi suljettua äänestystä. Äänten mennessä tasan ratkaisee avoimessa äänestyksessä se mielipide, johon puheenjohtaja on yhtynyt, mutta suljetussa äänestyksessä ja vaaleissa ratkaisee arpa.
Yhdistyksen liittymisestä jäseneksi muihin järjestöihin samoin kuin niistä eroamisesta on suoritettava yhdistyksen kokouksessa äänestys. Päätökseen tarvitaan kokouksessa kannattavia ääniä vähintään kaksi kolmasosaa (2/3).
13 § Kevätkokouksessa käsiteltävät asiat
- Kokouksen avaus
- Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri
- Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa sekä kaksi ääntenlaskijaa
- Todetaan kokouksen laillisuus
- Esitetään kertomus edellisen vuoden toiminnasta, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto ja päätetään niiden aiheuttamista mahdollisista toimenpiteistä
- Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille
- Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
14 § Syyskokouksessa käsiteltävät asiat
- Kokouksen avaus
- Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri
- Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa sekä kaksi ääntenlaskijaa
- Todetaan kokouksen laillisuus
- Käsitellään ja hyväksytään toimintasuunnitelma seuraavalle vuodelle
- Päätetään liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudesta
- Hyväksytään tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle
- Päätetään hallituksen jäsenten lukumäärästä
- Valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallituksen muut jäsenet
- Valitaan kaksi (2) toiminnantarkastajaa ja heille varamiehet tarkastamaan valintaa seuraavan tilikauden toimintaa
- Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
15 § Sääntöjen muutokset
Näihin sääntöihin voidaan tehdä muutoksia yhdistyksen varsinaisessa kokouksessa, kunhan vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) annetuista äänistä hyväksyy ehdotuksen.
16 § Yhdistyksen purkaminen
Yhdistys purkautuu, jos kahdessa peräkkäisessä vähintään kuukauden väliajoin pidetyssä kokouksessa, joista toinen on oltava kevät- tai syyskokous, molemmissa vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) annetuista äänistä ehdotuksen hyväksyy.
Yhdistyksen purkautuessa päättää viimeinen kokous yhdistyksen varojen ja omaisuuden käytöstä yhdistyksen tarkoitusperiä edistäviin tarkoituksiin.
17 § Yhdistyslaki
Niiltä osin, kuin näissä säännöissä ei ole mainintaa, noudatetaan yhdistyslakia.